برای نفس

"جدی نگیرین"

برای نفس

"جدی نگیرین"

طبقه بندی موضوعی

آخرین مطالب

سایست‌زدگی ماجرای نیمروز

دوشنبه, ۲۷ آذر ۱۳۹۶، ۰۲:۱۵ ب.ظ

ابتدای فیلم «ماجرای نیمروز» متنی می‌آید. متن تحلیلی از وقایع ابتدای دهه شصت، مسئله بین بنی‌صدر و شهید بهشتی، بین بنی‌صدر و مجلس و رفتارهای مجاهدین خلق (منافقین) است. بعضی جملات با وقایع تاریخی ناسازگارند و درباره نویسنده متن حس خوبی نمیدن.

مثل: «بعد از اولین انتخابات ریاست جمهوری در بهمن 1358، کشور در دام التهابات گوناگون سیاسی گرفتار شد.»

مثل «این التهابات با بروز درگیری میان ابوالحسن بنی‌صدر و طرفداران حزب جمهوری اسلامی به رهبری دکتر بهشتی در کشور فراگیر شد.»

مثل «درپی تشدید این درگیریها، مجلس شورای اسلامی در 26 خرداد 1360 طرح بررسی عدم کفایت سیاسی بنی‌صدر را تصویب کرد.»

مثل: «سازمان مجاهدین خلق، بزرگ‌ترین گروه مسلح حامی بنی‌صدر، مخالفت خود را با جمهوری اسلامی علنی کرد»

مثل: «به این ترتیب دوران بی‌سابقه‌ای از خون و آتش در تاریخ معاصر ایران آغاز شد»

فرمولیش این می‌شود که: انتخابات ریاست جمهوری شد، کشور دچار التهابات سیاسی شد، درگیری بین بنی‌صدر و طرفداران حزب جمهوری اسلامی موجب فراگیری التهابات شد، مجلس براساس این درگیری‌ها بنی‌صدر را عزل کرد، مجاهدین خلق هم دست به اسلحه بردند و تاریخ معاصر ایران خونین و آتشین شد.

کدام کلیت از قرائن تاریخی این تحلیل را برای کلیت فضای ابتدای دهه 60 تایید می‌کنند؟

نویسنده در تحلیل، نه از دیدگاه انقلاب اسلامی نگاه می‌کند و نه درک درست تاریخی از وقایع دارد. دیدگاهش سیاست‌زده است و کوچک.

دیدگاهی که در فیلم و وقتی به نمایش واقعیت ماجرا می‌رسد، کم‌رنگ و نقض می‌شود.

کارگردان اگر به همان سبک خودش؛ یعنی نمایش صِرف و با جزئیات وقایع، صحنه و لباس قضایای تاریخی بپردازد، موفق‌تر است همان‌طور که در طول فیلم تقریبا بود؛ اما کمیتش در تحلیل لنگ می‌زند.

پی نوشت:

متن نوشته ابتدای فیلم:

«بعد از اولین انتخابات ریاست جمهوری در بهمن 1358، کشور در دام التهابات گوناگون سیاسی گرفتار شد. این التهابات با بروز درگیری میان ابوالحسن بنی‌صدر و طرفداران حزب جمهوری اسلامی به رهبری دکتر بهشتی در کشور فراگیر شد. درپی تشدید این درگیریها، مجلس شورای اسلامی در 26 خرداد 1360 طرح بررسی عدم کفایت سیاسی بنی‌صدر را تصویب کرد. اما این پایان ماجرا نبود.

سازمان مجاهدین خلق، بزرگ‌ترین گروه مسلح حامی بنی‌صدر، مخالفت خود را با جمهوری اسلامی علنی کرد و به این ترتیب دوران بی‌سابقه‌ای از خون و آتش در تاریخ معاصر ایران آغاز شد.»


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی